Please wait a minute...

Landscape Architecture Frontiers

Landsc. Archit. Front.    2018, Vol. 6 Issue (4) : 86-97     https://doi.org/10.15302/J-LAF-20180409
THEMATIC PRACTICES |
ROOM FOR THE WAAL IN NIJMEGEN, THE NETHERLANDS
H+ N+ S Landscape Architects()
Postbus 1603, 3800 BP, Amersfoort, The Netherlands
Download: PDF(43170 KB)  
Export: BibTeX | EndNote | Reference Manager | ProCite | RefWorks
Abstract

The Room for the River project around Nijmegen, The Netherlands is one of the most integrated and most complex cases in the national flood safety strategy. Along the Waal River in Nijmegen, a bypass channel and a new urban river park were created that not only reduce flood risks, but also offer recreational, ecological and aesthetic values.

Keywords Room for River      Flood Safety      Bypass Channel      Dynamics      Bridge     
Issue Date: 09 October 2018
 Cite this article:   
H+ N+ S Landscape Architects. ROOM FOR THE WAAL IN NIJMEGEN, THE NETHERLANDS[J]. Landsc. Archit. Front., 2018, 6(4): 86-97.
 URL:  
http://journal.hep.com.cn/laf/EN/10.15302/J-LAF-20180409
http://journal.hep.com.cn/laf/EN/Y2018/V6/I4/86
Service
E-mail this article
E-mail Alert
RSS
Articles by authors
H+ N+ S Landscape Architects
Related articles from Frontiers Journals
[1] Simon BELL. The Power of the Market: Landscape and Economics[J]. Landsc. Archit. Front., 2014, 2(2): 78-84.
[2] Alexander ARROYO. The High Coast: Toward an Altitudinal Economy of Snow[J]. Landsc. Archit. Front., 2014, 2(1): 130-141.
[3] Chon SUPAWONGSE. Re-envisioning Bangkok’s Hydro and Agro Network[J]. Landsc Archit Front, 2013, 1(4): 155-163.
Viewed
Full text


Abstract

Cited

  Shared   
  Discussed