Please wait a minute...

Landscape Architecture Frontiers

Landsc Archit Front    2013, Vol. 1 Issue (4) : 136-143
Initiative Practice |
Water Square Benthemplein in Rotterdam, the Netherlands
DE URBANISTEN
Download: PDF(2233 KB)   HTML
Export: BibTeX | EndNote | Reference Manager | ProCite | RefWorks
Abstract

The design of Water Square Benthemplein is an innovative twofold strategy that combines water storage and improves the quality of urban public space. Most of the time the square is dry and used as a recreational space for youth sports and play. When confronted with heavy rainfall, the square changes from its usual appearance and function, becoming a temporary rainwater storage facility. Three basins were designed to collect rainwater: two undeep basins will receive water for the immediate surroundings and one deeper basin will only receive water when it is consistently raining.

Keywords Water Square      Participatory Design      Rainwater Storage Facility      Stainless Steel Gutter     
Issue Date: 01 August 2013
 Cite this article:   
DE URBANISTEN. Water Square Benthemplein in Rotterdam, the Netherlands[J]. Landsc Archit Front, 2013, 1(4): 136-143.
 URL:  
http://journal.hep.com.cn/laf/EN/
http://journal.hep.com.cn/laf/EN/Y2013/V1/I4/136
Service
E-mail this article
E-mail Alert
RSS
Articles by authors
DE URBANISTEN
Related articles from Frontiers Journals
[1] Galen NEWMAN,Jun-Hyun KIM,Phil BERKE,Jeremy MERRELL,Yangdi WANG,Qiushuo LI. FROM IDLE GROUNDS TO ECOLOGICAL INFRASTRUCTURES—THE RESILIENT DESIGN OF MANCHESTER NEIGHBORHOOD IN HOUSTON[J]. Landsc. Archit. Front., 2016, 4(5): 68-83.
Viewed
Full text


Abstract

Cited

  Shared   
  Discussed